søndag 9. januar 2011

Min første kjole!


Nøstebarnkjolen er ferdig!!!

Strikket i str 1-2 år i New Zealand Lambswool, gammelrosa farge. Jeg fulgte opp tanken om at jeg nok strikker litt stramt og gikk opp en halv pinne størrelse i forhold til oppskrifta. Det resulterte i et garnforbruk på 55 (!!!) kontra de estimerte 100 i oppskrifta.....

Nå har ikke jeg prøvd dette med å endre pinne størrelser i forhold til oppskrifta før, men går ut i fra at det er grunnen til det mindre garnforbruker. Var veldig spent på hvordan kjolen ville bli da jeg syntes den var litt "glissen" mens jeg strikket. Den trakk seg midlertidig kjempe fint sammen i vask og jeg er godt fornøyd med tettheten.

Den ferdige kjolen!


Kjolen før vask og heklekant.Synes heklekanten gjør seg!
Denne kjolen førte med seg ett par nye ting. Jeg har aldri strikket knappehull eller kast før. Men en liten tur innom på Garnstudios videoer så fant jeg da ut av det. Etter to blikk på den ferdige kjolen så fant jeg fort ut at det nok ville gjort seg med heklet kant rundt. 

Nå har jeg aldri heklet i mitt liv før. Så da var det igjen tilbake til internett. Der fant jeg geniale ting på YouTube - igjen. Googlet  Hekle fastmasker også dukket det jaggu opp video. 

Synes i grunn det var ganske utfordrende å plukke masker for å hekle på de, men klæbbet meg da igjennom det. Første kvelden jeg satt med det så gikk det ganske greit. Da jeg skulle fortsette ett par kvelder senere så oppdaget jeg at jeg da laget en eller annen form for hullrad langs kanten. Rekket da opp det første arbeidet for å få det likt rundt hele i hvertfall..... Etter litt frem og tilbake i går så lurer jeg på om hullraden har noe med hvilken vei jeg snurrer tråden rundt pinnen på / eller henter tråden på....... Hullraden laget uansett en dekorativ bord rundt hele så sånn sett er det jo ikke noe problem. 

Så nå har jeg bare å finne knappe til herligheten, og en 1 åring som kan prøve den sånn at jeg får sjekket størrelsen. Så går jeg i tenkeboksen på om den er fin nok til å gi bort i 1 års gave..

Er nå godt i gang med kjole nr 2. Str 3 år, denne skal gies til en 3 åring ( om den blir ok), så her blir et full skjerpings for å være sikker på at kjolen i hvertfall ikke blir mindre enn den skal være..... Også lurer jeg på om kanten øverst på kjolen blir finere om jeg tar av første maske på hver omgang, kanskje enklere å få pent hekle resultat og...

Mødrene til de aktuelle jentene vet uansett ikke noe om disse kjolene så blir det kjøpa gaver til bursdagene så er vel alt som normalen i grunn ;o)

5 kommentarer:

 1. Søt kjole! Den står på listen over ting jeg skal strikke etterhvert også :)

  SvarSlett
 2. Kjempesøt! Er det ikke fantastisk hvordan alt finnes på nettet? Det går ikke an å si at man ikke klarer - det finnes jo instruksjonsvideoer overalt! De har hjulpt meg masse med hekling også.

  SvarSlett
 3. Så fin, fargen var helt nydelig.

  SvarSlett
 4. Utrolig fin kjole, den fikk jeg også lyst til å prøve meg på... MVH Julie

  SvarSlett