søndag 31. oktober 2010

Velkommen

Hei

Og velkommen til min splunka nye strikkeblogg. Denne bloggen vil stort sett handle om mine diverse strikke prosjekter og alt som følger med å være nyhekta strikker.

Jeg har alltid villet lære meg å strikke, men aldri trodd at tålmodigheten ville strekke til. Dette med å forme plagg ut av en tråd og ett par pinner - eller fem (!!!) har alltid stått for meg som en umulig oppgave.

Meen, da jeg først bestemte meg for ett års tid siden, så var det altså ikke så umulig som jeg trodde. You tube har mange fine videoer og med ei flink dame på jobb som kan rydde opp når det blir for mye rot så har en kommet langt.

Mine første prosjekt var sitteunderlag for toving. En forholdsvis enkel øvelse for de helt ferske. Så det gikk litt inflasjon i underlag en periode.....Disse er strikket i Fritidsgarn. Lagt opp 80 masker på 6'er pinner, strikket ca 64 riller og tovet på 60 grader.

Supert å ha i sekken på aketuren!

Det neste prosjektet jeg hev meg i kast med var strikketbukse. Alltid syntes at det å kunne å strikke bukse til ungene må være kjekt. Så da jeg var innom garnbutikken og spurte etter enkle ting å begynne med etter sitteunderlag - ja da fant dama frem RIBBESTRIKKET bukse! Ganske heftig opplegg for en som bare kan å strikke frem og tilbake.

Men jeg var fast bestemt på at dette SKULLE jeg fixe, så da var det bare å begynne. Synes å huske at jeg endte med å rekke opp en 4-5 ganger før jeg fikk det til. Var denne snuinga for å lage ekstra plass til stumpen som ble for heftig.

Men resultatet ble jaggu ikke så dumt!

Fikk plass til stumpen og


Strikket i Dale garn, oppskriften finnes i Vancouver heftet.

Takk for titten!
CircusD1 kommentar:

  1. Velkommen i strikkebloggeverdenen! Kjekk verden,synes jeg, full med hyggelige bloggere!

    Og moro å se at flere faller for strikking! (Og blogging)

    SvarSlett